sos żurawinowo-śmietanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurawina

    10 dkg
  • śmietana

    0.30 l
  • chrzan tarty

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zurawiny lub dżem z żurawin dobrze wymieszać ze smietaną. Chrzan zetrzeć na tarce, wszystkie składniki dodać do żurawin i wymieszać. Zamiast żurawin można dodać czerwone borówki. Podawać do zimnego mi9esa, wędlin lub drobiu. (fot. Tak wygląda żurawina )

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 25.12.2011 13:36
dobry
Barbara55 26.11.2011 13:28
samo zdrowie
kielcok1 15.10.2011 13:56
bardzo zdrowe
rakow2 04.04.2011 15:22
fajny sos do mięsa
Mariusz18 27.04.2010 12:54
Ja troszkę inaczej go robię, polecam do pieczonego mięska- pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat