Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos żurawinowo-śmietanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawina 10 dkg
śmietana 0.30 l
chrzan tarty 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sos żurawinowo-śmietanowy

Zurawiny lub dżem z żurawin dobrze wymieszać ze smietaną. Chrzan zetrzeć na tarce, wszystkie składniki dodać do żurawin i wymieszać. Zamiast żurawin można dodać czerwone borówki. Podawać do zimnego mi9esa, wędlin lub drobiu. (fot. Tak wygląda żurawina )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 25.12.2011 13:36
dobry
Barbara55 26.11.2011 13:28
samo zdrowie
kielcok1 15.10.2011 13:56
bardzo zdrowe
rakow2
rakow2 04.04.2011 15:22
fajny sos do mięsa
Mariusz18 27.04.2010 12:54
Ja troszkę inaczej go robię, polecam do pieczonego mięska- pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak