sos ziołowy do ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szkl
  • śmietana

    3 łyż
  • sok z cytryny

  • masło

    1 łyż
  • mąka

    1 łyż
  • szczypiorek

    garść
  • natka pietruszki

    garść
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zioła posiekać drobno. W rondlu rozpuścić masło dodać mąkę i mieszać aż wchłonie tłuszcz. Wlać mleko i gotować aż powstanie sos dodać wtedy zioła i śmietanę podgrzać i doprawić do smaku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat