Sos ze świeżej bazylii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2-3 łyżki
  • serek topiony

    0,1 kg
  • śmietana 30%

    0,25 l
  • cukier do smaku

  • kucharek do smaku

  • bazylia

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos ze świeżej bazylii foto
Na rozgrzane masełko wrzucić opłukane liście bazylii i bardzo energicznie mieszać. Mieszając w ten sposób sprawimy, że bazylia nieco się "rozpadnie".
Krok 2 - Sos ze świeżej bazylii foto
Następnie dodać śmietanę i serek i mieszać, aż serek się rozpuści, a sos nieco zgęstnieje.
Doprawić do smaku.
Krok 3 - Sos ze świeżej bazylii foto
Podawać do mięsa, makaronu, ryżu.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 02.03.2014 22:45
na sam widok ślinka cieknie :-)
Mysiunia 17.01.2014 13:48
z pewnością pyszny :)
fotoviderek 13.12.2013 07:24
Chętnie skosztuję :)
norweska20 23.11.2013 15:57
fajnie podany
ONY_za_kare 20.10.2013 17:45
musi być smaczny!
adelajda 17.10.2013 20:05
na pewno smaczny sosik :)
kuklik 12.10.2013 07:04
świetny sosik
Alex_M 11.10.2013 12:55
zjadłabym do makaronu taki sosik :)
gosia1988 08.10.2013 21:08
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat