Sos ze skrzydełek

Sos ze skrzydełek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    6 sztuk
  • margaryna do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos ze skrzydełek

Skrzydełka myjemy i moczymy w wodzie. Następnie podpiekamy je w rondelku obustronnie. Gdy mięsko będzie dobrze podpieczone całość podlewam wodą i duszę pod przykrywką. Następnie do mięsa dodajemy przyprawy. Gdy mięsko będzie miękkie, sos zagęszczam odrobina śmietany. Podaje do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Ania67 03.09.2012 20:00
świetny
Wafelek2601 22.07.2012 10:23
fajny
Wojt@s
[email protected] 29.03.2012 15:16
extra
Reda 24.11.2011 06:38
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat