Sos ze skrzydełek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    6 sztuk
  • margaryna do smażenia

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka myjemy i moczymy w wodzie. Następnie podpiekamy je w rondelku obustronnie. Gdy mięsko będzie dobrze podpieczone całość podlewam wodą i duszę pod przykrywką. Następnie do mięsa dodajemy przyprawy. Gdy mięsko będzie miękkie, sos zagęszczam odrobina śmietany. Podaje do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 03.09.2012 20:00
świetny
Wafelek2601 22.07.2012 10:23
fajny
[email protected] 29.03.2012 15:16
extra
Reda 24.11.2011 06:38
Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat