Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 100 g
woda 250 ml
śmietanka uht 200 ml
mąka
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Kroki postępowania

1
Grzyby płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości w wodzie z kostką bulionową.
Krok 1 - Sos z suszonych grzybów foto
2
Następnie do sosu dodajemy śmietankę i ew. zagęszczamy mąką.
Krok 2 - Sos z suszonych grzybów foto
3
Sosik doskonale pasuje do makaronów.
Krok 3 - Sos z suszonych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 19.03.2013 23:25
super aromatyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak