sos z jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

  • cukier puder

    3 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • śmietana kremówka

    1/2 szkl
  • Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat

    1 opakowanie
  • jabłko kwaśne

    40 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy i obieramy, kroimy w kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek wlewamy pół szklanki gorącej wody i gotujemy na małym ogniu. Gdy już jabłka będą miękkie rozgniatamy je tłuczkiem. Dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i cynamonowy. Gdy ostygnie dodajemy śmietankę i delikatnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milena87 22.12.2012 20:46
i polewamy nim lody albo inny pyszny deser:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat