Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny
cukier puder 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana kremówka 1/2 szkl
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
jabłko kwaśne 40 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sos z jabłek

Jabłka myjemy i obieramy, kroimy w kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny. Do jabłek wlewamy pół szklanki gorącej wody i gotujemy na małym ogniu. Gdy już jabłka będą miękkie rozgniatamy je tłuczkiem. Dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i cynamonowy. Gdy ostygnie dodajemy śmietankę i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 22.12.2012 20:46
i polewamy nim lody albo inny pyszny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak