Sos z filetów anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 łyżka
  • bulion

    300 ml
  • anchois

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrumienić mąkę na maśle, wlać zimny bulion i posiekane filety. Gotować 10 minut, przetrzeć, doprawić i zagotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gonia555 04.08.2011 22:19
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat