Sos z borowików z natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • borowiki

    30-40 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. W rondlu roztopić masło, wrzucić grzyby. Dodać sól, pieprz i smażyć około 5 minut. Następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Dodać mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Dodać śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czyki 14.01.2014 14:44
Takim to ja bardzo chętnie się poczęstuję:)
Renata22 14.10.2013 12:11
taki jest pyszny!
PIOTR11 09.10.2013 09:50
apetycznie wygląda
Monia 09.10.2013 09:49
Taki sosik to bardzo lubię :)
Konczi 09.10.2013 08:57
rewelacyjny sosik
IwonaDD 09.10.2013 08:47
pysznie brzmi i wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat