Sos włoski do ryb

Sos włoski do ryb

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • seler

    1/4 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • rozmaryn

  • cukier

  • sól

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos włoski do ryb

Pomidory myjemy, sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Cebulę,marchewkę, pietruszkę i selera również obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Cebulę szklimy na oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek, wszystkie warzywa listek laurowy. Dusimy około 20-30 minut.Sos doprawiamy pieprzem, solą, szczyptą cukru, imbirem, a na końcu dodajemy tymianek, oregano i rozmaryn.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

olkaaa 28.12.2013 09:24
muszę spróbować
ONY_za_kare 25.10.2013 12:23
podoba mi się :)
jeta72 30.09.2013 11:59
mi smakuje :-)
Rybciia 02.07.2013 12:55
smaczny :-)
Katarzyna59 10.05.2013 07:49
apetyczny sosik
wiola333 24.01.2013 14:52
mniam
kate.500 27.12.2012 21:40
pycha
Rafał10 08.12.2012 08:12
oj masz rację takie połączenie warzyw do rybki jest idealne :)
Anna138 05.12.2012 12:00
super
Pani Domu 07.11.2012 15:57
apetyczny ten sos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat