Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidory
2 szt -
cebula
1 szt -
marchew
1 szt -
pietruszka
1/2 szt -
seler
1/4 szt -
czosnek
1 ząbek -
Liść laurowy suszony Prymat
-
rozmaryn
-
cukier
-
sól
-
olej
Przepis i sposób przygotowania Sos włoski do ryb
Cebulę,marchewkę, pietruszkę i selera również obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Cebulę szklimy na oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek, wszystkie warzywa listek laurowy. Dusimy około 20-30 minut.Sos doprawiamy pieprzem, solą, szczyptą cukru, imbirem, a na końcu dodajemy tymianek, oregano i rozmaryn.
Komentarze (29)
Załaduj więcej komentarzy (19)