Sos włoski

Sos włoski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodka śmietanka

    1/2 l
  • ser gorgonzola

    200g
  • ocet winny

    kilka kropli
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos włoski

Zagęszczamy śmietanę, gotując w rondelku 5 min. Ser kroimy w kostkę, dodajemy do śmietanki. Gotujemy 3 minuty, mieszając aby powstała jednolita masa. Przyprawiamy octem i pieprzem. Jak już będzie gotowy natychmiast polewamy przygotowany makaron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

iwona332 27.08.2011 00:42
super
Magda60 19.02.2011 22:12
pomyslowe
bursztynek 19.02.2011 21:56
ciekawe!
Angelika10 17.02.2011 00:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat