sos winegret ostry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    3 szt
  • oliwa

    200 ml
  • cytryna

    pół
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

  • cukier

  • wino czerwone

    pół szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z żółtek , oliwy i cytryny przyrządzić sos majonezowy rozprowadzić go czerwonym winem i musztardą doprawić do smaku.podawać do zimnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina47 09.07.2011 08:20
z mięskiem mniam
Ewelina38 14.04.2011 19:03
lubię takie :)
justyna54 14.04.2011 12:28
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat