Sos Tikka Masala wg Elfi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • pomidory w puszce

    1 puszka
  • papryczka chili

  • mleko kokosowe

    125 ml
  • świeża mięta

    2 łyżki
  • świeża kolendra

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • curry

    1 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnuszka wlewam pomidory z puszki i mleko kokosowe. Cebulkę obieram, kroję bardzo drobno i wrzucam do rondelka i zaczynam gotować na małym ogniu z curry, kolendrą i miętą. Do tego dodaję wyciśnięty przez maszynkę czosnek. Wszystko razem gotuję ok 10 minut na bardzo małym ogniu. Na koniec dodaję kawałeczek papryczki chili aby sos był bardziej wyrazisty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 03.03.2014 18:08
Fajny pomysł.
adam1f 05.02.2013 00:12
dobry
RenataZ-et 17.10.2012 21:37
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat