Sos tatarski light

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    300 g
  • majonez light

    1 łyzka
  • ogórek konserwowy Smak

    1/3 słoiczka
  • koperek

    1 pęczek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • czosnek ząbki

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyciskamy praską ząbki czosnku, siekamy drobniutko ogóreczki, wkładamy do miski, dodajemy cały jogurt grecki i łyżkę majonezu. Dodajemy posiekany drobno koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem schładzamy kilkanaście minut w lodówce

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 30.03.2017 15:05
Świetny ten sosik, bardzo lubię latem do grillowanych potraw.
as28 01.04.2015 18:03
lubie sos tatarski
olkaaa 01.04.2015 16:14
też taki robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat