Sos tatarski do jaj

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    4 szt
  • cebula

    1 mała
  • majonez

    4 łyzki
  • pieprz

  • sól

  • podgrzybki

    10 marynowane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sos tatarski do jaj foto
Ogórki odsączyc, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę
Krok 2 - Sos tatarski do jaj foto
Grzybki odsączyć z zalewy i posiekać
Krok 3 - Sos tatarski do jaj foto
Grzybki, ogórki i cebule wrzucić do miseczki, dodac majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 4 - Sos tatarski do jaj foto
Podawać z jajkami gotowanymi na twardo

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 01.10.2013 18:43
Wspaniały sosik:)
Rybciia 18.04.2013 08:34
bardzo lubię :-)
Seba 20.02.2013 20:12
Wyśmienity

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat