Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 1 słoiczek
majonez 250-300 gram
śmietana 3 łyżki
sól, pieprz
jabłko kwaśne 1 sztuki
cebula 1 sztuka
ogórek 3-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Wszystkie składniki kroimy w drobniutką kosteczkę im mniejsze, tym sos smaczniejszy. Nie polecam krojenia za pomocą urządzeń- typu miksery, rozdrabniacze, roboty- to nie jest ten sam smak. Jabłko, nie jest obligatoryjne, ale kiedyś dodałam i bardzo wszystkim posmakowało- kontrastuje ze smakiem ogórków i pieczarek. Sos jest najlepszy po kilku godzinach- gdy smaki się "przegryzą".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.03.2017 23:41
Interesujący pomysł z tym jabłkiem - muszą wypróbować:)
smerfetka79 02.04.2013 20:00
dziękuję i szczerze polecam
trufelek 02.04.2013 16:02
Bardzo dobry sos ;)
Anna133 02.04.2013 14:56
o nie długo będzie do grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak