sos szpinakowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    450 g
  • ząbki czosnku

    2-3 szt
  • serek topiony

    1 szt
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak rozmrażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwile smażymy na małym ogniu. Dodajemy serek mieszamy żeby dokładnie się rozpuścił i dodajemy śmietanę ciągle mieszając. Chwile dusimy. Sos można podawać na przykład z kopytkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 14.09.2013 09:05
mniam pychota
Megg 13.09.2013 17:31
muszę wypróbować taki sos
sylwia_mc 13.09.2013 17:22
Ja uwielbiam szpinak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat