Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos szpinakowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
ząbki czosnku 2-3 szt
serek topiony 1 szt
śmietana 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos szpinakowy

Szpinak rozmrażamy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwile smażymy na małym ogniu. Dodajemy serek mieszamy żeby dokładnie się rozpuścił i dodajemy śmietanę ciągle mieszając. Chwile dusimy. Sos można podawać na przykład z kopytkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 14.09.2013 09:05
mniam pychota
Megg 13.09.2013 17:31
muszę wypróbować taki sos
sylwia_mc 13.09.2013 17:22
Ja uwielbiam szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak