Sos szczypiorkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 2%

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • szczypiorek usiekany

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z mlekiem. Podgrzewamy na małym ogniu i dodajemy powoli jogurt naturalny. Gdy zawrze odstawiamy i dodajemy szczypiorek. Przyprawiamy solą i cukrem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 05.03.2013 21:26
A sos do czego się nadaje ? do obiadu, sałatek czy jak ?
malcik111 18.06.2012 21:52
proste i szybkie
Reda 15.06.2012 07:19
super
Reda 15.06.2012 07:19
super
Renataj 15.04.2012 10:52
Takiego sosiku nie robiłam ale z pewnością wypróbuję.
Ela15 14.02.2012 08:46
ekstra
jola1508 29.01.2012 16:39
bardzo fajny pomys?!
IKrakowianka 07.01.2012 19:50
bardzo dobry sos
mic 10.12.2011 19:52
takiego nie robiłem
aleksa123 10.12.2011 19:50
uwielbiam zapach koperku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat