Sos szczypiorkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    2 masła
  • śmietany 18%

    0,5 szklanki
  • drobno pokrojonego szczypiorku

    8 łyżek
  • rosół z kury Kucharek

    1 szklanka
  • jaja na twardo

    1 drobno pokrojone
  • cebula

    1 szt
  • jogurt naturalny

    0,5 szklanki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i zalać bulionem. Jogurt wymieszać ze śmietaną, dodać jajko, połączyć ze smażoną cebulą i krótko zagotować. Dodać szczypiorek, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Ciepły sos podawać do gotowanego i pieczonego drobiu oraz gotowanych i smażonych ryb

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.03.2013 17:27
bardzo fajny sos
Pani Domu 14.10.2012 18:42
pycha sos
Pani Domu 14.10.2012 18:42
pycha sos
Karolcia12 27.09.2011 15:49
dobre
eewelina 15.08.2011 14:51
ciekawe
AgaS10 27.01.2011 15:38
Wypróbuję go niebawem:)
szajba2 13.12.2010 15:39
smaczny i zdrowy
radosna29 01.12.2010 21:38
fajny i pyszny
patusia 25.11.2010 06:46
Bardzo ciekawy przepis na sos.
Goya 12.10.2010 23:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat