Sos szczypiorkowy

Sos szczypiorkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 szklanka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • pęczek szczypiorku

    1/2
  • żółtka jajek na twardo

    2
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos szczypiorkowy

Żółtka należy rozetrzeć z 1 łyżką majonezu, solą oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Ucierać dalej dodając po trochu majonez i ocet. Na koniec wsypać umyty i drobniutko pokrojony szczypiorek. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marchewka 18.05.2011 23:22
coś innego, jestem ciekawa jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat