Sos szczypiorkowy

Sos szczypiorkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 szklanka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • pęczek szczypiorku

    1/2
  • żółtka jajek na twardo

    2
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka należy rozetrzeć z 1 łyżką majonezu, solą oraz namoczoną i odciśniętą bułką. Ucierać dalej dodając po trochu majonez i ocet. Na koniec wsypać umyty i drobniutko pokrojony szczypiorek. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marchewka

18.05.2011 23:22
coś innego, jestem ciekawa jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat