Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowo-bazyliowy (do warzyw z wody)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
sos sojowy do smaku
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowo-bazyliowy (do warzyw z wody)

Wykonanie:
Mleko podgrzać, włożyć serek i cały czas mieszając gotować na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się serka. Następnie dodać bazylię w pęczku związaną nitką , przyprawić do smaku sosem sojowym, chwilę podgotować, przed podaniem wyjąć zioła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 27.07.2015 14:39
Pomysłowy!
marzut 26.07.2015 20:32
super przepis
bertpvd 26.07.2015 17:10
Fajny przepis
Ania96 26.07.2015 13:42
ciekawe jak smakuje razem z warzywami
aginaa 26.07.2015 13:37
musi byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak