Sos sardelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    1 szklanka
  • fileciki sardeli

    6 sztuk
  • kapary

    2 łyżki
  • cebula

    5 dag
  • żółtko ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier puder

    1 szczypta
  • gałki muszkatołowej Prymat

    - -
  • pieprz czarny mielony

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać, zmiksować z sardelami, żółtkami, oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać z majonezem, kaparami, przyprawić cukrem, pieprzem czarnym mielonym Prymat i gałką muszkatołową Prymat.

Podawać do mięs na zimno i jajek ugotowanych na twardo.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (39)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 19.01.2012 05:50
ciekawy
[email protected] 24.12.2011 21:42
fajne
agnieszka214 09.12.2011 14:23
pyszne uwielbiam ryby
ewa84 30.11.2011 20:49
mniam
agogo2 20.11.2011 22:57
dobre
Magda60 05.11.2011 23:58
polecam
ajres 24.10.2011 23:31
dobre
Anna152 19.10.2011 07:31
oryginalny:)
mala2021 17.10.2011 07:58
ciekawy pomysł na sos
Adriana2 30.08.2011 22:48
przepis rzeczywiście wyglada dziwnie, ale to może okazać się całkiem ok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat