Sos rosyjski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • sok cytrynowy

  • chrzan

  • czosnek

  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    200 ml
  • burak

    1 szt
  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraka ugotować , obrać.
Jabłko obrać, wydrążyć środek z gniazd nasiennych.
Chrzan obrać, opłukać.
Cebulę i czosnek obrać.
Wszystko razem zmiksować.
Jajko ugotować we wrzącej i osolonej wodzie na twardo, obrać, posiekać, wymieszać z koperkiem, śmietaną i zmiksowanymi warzywami i jabłkiem.
Podawać do ryb, jaj i wędlin

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat