Sos prowansalski (do pieczonych ziemniaczków, frytek)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    do smaku
  • cytryna

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    100 g
  • zioła prowansalskie

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać 2 jogurty, 4 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego, łyżeczkę soku z cytryny. Doprawić delikatnie solą. Ponownie dobrze wymieszać. Taki sos jest idealnym dipem do pieczonych ziemniaczków, frytek. Można też używać jako sos do mięs z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 04.08.2011 09:38
pycha
stokrotka 15.07.2011 22:08
fajny
bami 15.03.2011 19:11
interesujący pomysł :)
szajba2 15.03.2011 16:05
szału nie ma
Monika192 10.02.2011 12:27
super przepis
marchewka 09.02.2011 00:59
Proste rzeczy prawie zawsze najlepsze! pycha!!!
kielcok1 23.12.2010 15:33
dziwnie wygląda
Barbara55 19.12.2010 13:21
ciekawy sos
aranka 28.10.2010 16:33
bardzo fajny przepis
Gerwazy 06.10.2010 14:36
CI powiem że całkiem fajne ;) Jeszcze frytki light i łokej ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat