SOS PIEPRZOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw i mięsa

    300 ml.
  • cebula

    2 sztuki
  • mąka

    4 dag.
  • tłuszcz

    4 dag.
  • sól

    - do smaku
  • pieprz

    - do smaku
  • wino czerwone wytrawne

    50 ml.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę pokroić, zeszklić na rumiano, dodać mąkę i zasmażyć, dodać zimny wywar, energicznie rozmieszać, gotować kilka minut na wolnym ogniu.
Pod koniec gotowania dolać wino. Sos przetrzeć i doprawić solą i pieprzem.
Sos jest wyśmienity szczególnie do potraw mięsnych. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat