Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy z kolendrą...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 70 dag
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
kostka rosołowa 1 sztuka
woda 2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana gęsta 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
woda 2 szklanki
natka kolendry 1 łyżka/suszona

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy z kolendrą...

nieduże pieczarki obrać, pokroić w cienkie pół talarki, cebulę pokroić w kostkę

na maśle zeszklić cebulę, dodać pieczarki i na większym ogniu mieszając podsmażać, dodać kostkę rosołową

wlać 2 szklanki wody, wsypać pieprz, kucharka i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut

śmietanę z mąką wymieszać w 2 szklankach wody, wlać do sosu i gotować mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać suszoną kolendrę, wymieszać

sos smakuje jako dodatek do wielu potraw, ja podałam z kotletami jajeczno-ziemniaczanymi.................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak