Sos pieczarkowy do kopytek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz biały

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulkę dokroić w kostkę. Podsmażyć na gorącym oleju, podlać 1/3 szklanki wody, dusić pod przykryciem 20 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do pieczarek. Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku. Polać kopytka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 21.02.2014 08:57
lubię taki sos
Katarzyna59 20.12.2013 15:04
smaczny sos
IlonaAlbertos 08.07.2013 12:01
Lubię taki sos.
Ada-Gaba 29.05.2013 12:57
uwielbiam kopytka a jeszcze bardziej z takim sosikiem
Beata23 28.05.2013 11:35
świetny sos
Bernadeta1 26.04.2013 09:12
pyszny sosik
kaja1991 27.12.2012 17:31
super ;)
Anna138 05.12.2012 11:50
Pyszny sosik do obiadku
Grazyna0211 23.11.2012 12:55
nie tylko do kopytek
Wacław 15.10.2012 10:44
lubię takie sosy,kopytka też

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat