sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    2 średnie
  • mąka

    1-2 łyżki
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyj i pokrój w plastry, w tym czasie na oleju podduś pokrojoną drobno cebulkę. Gdy cebula będzie szklista dodaj pieczarki, dopraw do smaku i duś, aż do miękkości.
W szklance rozrób mąkę ze śmietaną i odrobiną wody , wlej do pieczarek i mieszaj, aż zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat