Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
cebula 1 mała
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1
przyprawa do potraw Kucharek odrobinę
Czosnek suszony Prymat
śmietana 18 proc 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pokroić pieczarki w plastry. Cebulę w półtalarki. Poddusić na Patelni na łyżce oleju. Pieczarki puszczą sok w którym się będą dusić. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę Kucharek, czosnek. W razie potrzeby podlewać wodą. Dusić około 15 minut, tak aby cebula była szklista a pieczarki mięciutkie. Zagęścić mąką z wodą. I gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak