Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 szt
  • cebula

    1 mała
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1
  • przyprawa do potraw Kucharek

    odrobinę
  • Czosnek suszony Prymat

  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos pieczarkowy

Pokroić pieczarki w plastry. Cebulę w półtalarki. Poddusić na Patelni na łyżce oleju. Pieczarki puszczą sok w którym się będą dusić. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, przyprawę Kucharek, czosnek. W razie potrzeby podlewać wodą. Dusić około 15 minut, tak aby cebula była szklista a pieczarki mięciutkie. Zagęścić mąką z wodą. I gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat