Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 40 dkg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
Bulion grzybowy 3/4 szklanki
masło klarowane 1 łyżka
sól do smaku 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

W małym rondelku rozgrzać masło, podsmażyć pokrojoną cebulę.
Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki.
Dodać do cebuli, oprószyć solą, pieprzem podsmażać około 5 minut.
Po tym czasie podlać, bulionem, dusić 15-20 minut.
Rozmieszać mąkę w niewielkiej ilości wody, dodać do sosu, doprawić do smaku solą, pieprzem.
Dodać śmietanę, wymieszać, zagotować i odstawić.
Podawać do ziemniaków lub ryżu.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 21.09.2014 11:23
pyszny sosik uwielbiam
Katarzyna59 20.09.2014 20:19
lubię taki sosik
Sroczka 20.09.2014 20:08
Pyszny ten sosik musiał być.
krokus 20.09.2014 19:41
uwielbiam pieczarki, a taki sosik to już..hmmm pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak