Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-cebulowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
cebula
smalec 2 łyżki
woda 3/4 szkl
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-cebulowy

Kroki postępowania

1
W rondelku roztapiamy smalec i dajemy pokrojoną cebulkę.
Krok 1 - Sos pieczarkowo-cebulowy foto
2
Do podpieczonej cebulki dajemy obrane i pokrojone pieczarki. Wszystko razem przez 3 minuty podsmażamy.
Krok 2 - Sos pieczarkowo-cebulowy foto
3
Zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na wolnym ogniu ok 15 minut.
Krok 3 - Sos pieczarkowo-cebulowy foto
4
Do miseczki dajemy mąkę i trochę wody, dokładnie mieszamy. Przygotowaną zawiesinę wlewamy do garnka z pieczarkami, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok.2 minut.
Krok 4 - Sos pieczarkowo-cebulowy foto
5
Smacznego
Krok 5 - Sos pieczarkowo-cebulowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 10.09.2013 17:24
Smakowity sosik
Łukasz15 16.02.2013 15:18
Pyszny
olkaaa 12.02.2013 09:49
bardzo lubię
Wafelek2601 01.02.2013 09:43
Lubię takie sosy, często robię podobne
MagdaXXX 31.01.2013 15:39
pychotka
pajbek 30.01.2013 13:42
To jest to co mi smakuje :-)
Bernadeta1 30.01.2013 13:17
pyszny taki sosik
Lemon 30.01.2013 03:59
pycha
kasiek 29.01.2013 22:54
musi być pyszny
kasiaw 29.01.2013 21:19
bardzo lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak