Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kilogramy
papryczka chili 250 gram
czosnek 3 główki
ocet 10 % 1 szklanka
olej 2 szklanki
sól 3 łyżki
cukier 500 gram
koncentrat pomidorowy 600 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy


Paprykę słodką i chili umyć, oczyścić z nasion, czosnek obrać. Przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa.
Paprykę włożyć do rondla, dodać pozostałe składniki i gotować na wolnym ogniu około 50 minut.
Przełożyć do słoików, zamknąć, odwrócić do góry dnem i otulić kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 17.01.2015 11:51
pyszne zapasy domowe :-)
Klausia 17.01.2015 00:27
piękny kolor :)
Skotka 16.01.2015 20:23
Dziękuję:) Używam go między innymi do pizzy, makaronu, placków ziemniaczanych.....
Ola1984 16.01.2015 19:10
Uwielbiam domowe przetwory :) Sos wygląda pysznie.
Czarnula666 16.01.2015 15:50
Mam bardzo podobny przepis :) Tylko ja daje więcej chilli bo lubie pikantne. Ale sos jest bardzo dobry i lepszy od tych sklepowych z E... ;)
Asik32 16.01.2015 10:28
ładnie zapakowane:) a smak też wyśmienity.
Anna133 16.01.2015 08:32
ależ to musi smakować ! zwłaszcza na pizzy
aginaa 16.01.2015 08:23
fajny sosik
olkaaa 16.01.2015 07:45
fajny pomysł
rzelkazag 16.01.2015 00:09
Świetna sprawa taki sosik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak