Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
kostka grzybowa 1 sztuka
woda 500 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
oregano świeże
sos paprykowy 2 łyżki
pieprz ziarnisty
cukier odrobina
woda
śmietana 12%
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowy

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kostkę grzybową i rosołową.
Krok 1 - Sos paprykowy foto
2
Dodajemy sos paprykowy ostry. Mieszamy.
Krok 2 - Sos paprykowy foto
3
Siekamy świeżą bazylię i oregano. Dodajemy do sosu i mieszamy. Przyprawiamy pieprzem ziarnistym, świeżo zmielonym oraz pieprzem ziołowym i odrobiną cukru. Zagotowujemy.
Krok 3 - Sos paprykowy foto
4
Zaciągamy sos zaklepką z wody, śmietany i mąki.
Krok 4 - Sos paprykowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak