SOS OWOCOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1/4 szklanki
  • gruszki

    2
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • porzeczki czarne

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie umyć i usunąć pestki.Porzeczki umyć i oderwać od gałązek i dodać do wiśni.Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne,drobno pokroić i wszystkie owoce włożyć do garnka.Wlać sos sojowy,dodać posiekany czosnek i cukier.Wszystko zagotować ,przetrzeć przez sito i ponownie włożyć do garnka.Podgrzewać mieszając,aż sos zgęstnieje.Ten sos polecam do ryb i białych mięs.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 28.10.2011 15:35
super
MAR3STA 10.01.2011 19:30
różne sosy robiłam ale takiego jeszcze nie, syper!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat