Sos musztardowy z kaparami, jajkiem i anchois

Sos musztardowy z kaparami, jajkiem i anchois

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion

    50 mililitrów
  • oliwa

    100 mililitrów
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • ogóreczki z curry Smak

    1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo

    1 sztuka
  • kapary

    1 łyżka
  • anchois

    1 łyżka
  • pieczarki marynowane

    1 łyżka
  • cebula szalotka

    2 sztuki
  • sok z połowy cytryny

  • sól morska

  • pieprz czarny grubo mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę, bulion i musztardę dokładnie połączyć, dodać pozostałe składniki sosu. Całość wymieszać, doprawić do smaku i odstawić do lodówki. Tak przygotowany sos doskonale komponuje się z rybami wędzonymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

05.01.2019 18:53
Ciekawa jestem jak smakuje taki sos :)

bietka

05.01.2019 11:38
Ciekawy przepis : )

Bożena Matuszczyk

02.01.2019 19:12
Na pewno smakowity sosik.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat