sos miodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    4 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • chrzan

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Musztardę dać do wysokiego naczynia. Do tego wlać miód i dokładnie wymieszać na gładką masę. Chrzan przygotować: utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gdy masa będzie jednolita, dać do niej utarty chrzan. Wszystko starannie wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce (trzymać w niej sos około 30 minut.) Serwować do zimnych mięs lub szynek, czy nawet jaj ugotowanych na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
darus 04.05.2012 10:28
ekstra
artur7 18.11.2011 06:34
ciekawy smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat