Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos miętowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięta liście 1/2 szkl
oliwa 3/4 szkl
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka

Porada

Sos jest znakomity do baraniny, a także do serów kozich, owczych i pomidorów.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos miętowy

Miętę płuczemy , obrywamy listki , wrzucamy do blendera . Dodajemy sok , sól i cukier , miksujemy . Wlewamy małym strumyczkiem oliwę z oliwek , cały czas miksując .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak