sos mięsny pomidorowy

sos mięsny pomidorowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    25 dag
  • cebula

    10 dag
  • mąka

    5 dag
  • tłuszcz

    5 dag
  • przecier pomidorowy

    5 dag
  • sól

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • Kolender

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania sos mięsny pomidorowy

Mięso opłukać, pokroić w kostkę. do tłuszczu dodać mięso i cebulę pokrojoną, podsmażyć na rumiano, wlać ¾ litra wody i udusić z dodatkiem przypraw, gdy mięso będzie miękkie, sos podprawić mąką, przecierem- zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Zoso 02.06.2012 23:10
dobry sos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat