Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mielona wołowina
125 gram -
mielona wieprzowina
125 gram -
pomidory w puszce
400 gram -
masło
30 gram -
oliwa
2 łyżki -
cebula
1 sztuka -
czosnek ząbki
3 sztuki -
sól
do smaku -
natka pietruszki
3 łyzki -
mieszanka suszonych warzyw
2 łyżki -
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka -
wino czerwone wytrawne
3 łyżki -
Ziele angielskie całe Prymat
2 sztuki -
kasza jaglana
1 ugotowana
Sposób przygotowania
Gdy mięso jest miękkie, a sos zgęstnieje /trwa to dość długo/ dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiam solą i pieprzem.
Ugotowaną kaszę jaglaną mieszam z łyżką oliwy, przyprawami, suszonymi warzywami i posiekaną natką pietruszki.
Podawać z ulubioną surówką.
Komentarze (18)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (8)