Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koprowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek bez kapusty
koperek 1 pęczek
mleko 1/2 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
masło klarowane 3 łyżki
sól do smaku
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koprowy

Wykonanie sosu koperkowego:
Włoszczyznę opłukać, ugotować w 2 szklankach wody i odcedzić, mąkę rozetrzeć z tłuszczem, rozprowadzić mlekiem i częścią wywaru. Następnie wlać do pozostałego gotującego się wywaru( bez warzyw) dodać drobno posiekany koperek, zagotować i posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 31.05.2014 21:18
takiego sosu nie robiłam jeszcze
Lidzia 31.05.2014 19:53
Nie tylko do jajek - również do rybki.
Paolcia 31.05.2014 19:26
super pasuje do jajek :)
Katarzyna59 31.05.2014 18:59
pyszny sos
Aleksandra/Olcia 31.05.2014 18:58
pycha do jajek a twardo ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak