Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    200g
  • majonez

    2 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek siekamy dość drobno, solimy. Do miseczki przekładamy jogurt naturalny (u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) oraz majonez. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem – całość mieszamy. Odstawiamy sos do lodówki na minimum 30 minut. Podajemy jako dodatek. Idealny sos do jajek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 23.03.2015 18:55
Mój ulubiony sos do jajek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat