Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200g
majonez 2 łyżki
koperek 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

Koperek siekamy dość drobno, solimy. Do miseczki przekładamy jogurt naturalny (u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) oraz majonez. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem – całość mieszamy. Odstawiamy sos do lodówki na minimum 30 minut. Podajemy jako dodatek. Idealny sos do jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 23.03.2015 18:55
Mój ulubiony sos do jajek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak