Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    200g
  • majonez

    2 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

Koperek siekamy dość drobno, solimy. Do miseczki przekładamy jogurt naturalny (u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) oraz majonez. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem – całość mieszamy. Odstawiamy sos do lodówki na minimum 30 minut. Podajemy jako dodatek. Idealny sos do jajek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Maridka19 23.03.2015 18:55
Mój ulubiony sos do jajek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat