sos koperkowy, jajko i ziemniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 łyżki
  • cebula

    0,5 sztuki
  • koperek

    0,5 pęczka
  • jajko

    3-4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na margarynie.
Następnie zalać ją szklanką wody.
Włożyć posiekany koperek , troszkę wegety i soli do smaku.
Gotować z 10 min. na małym ogniu i zrobić zaklepkę (zaciągnąć wodą z mąką).
Ugotować jaja i ziemniaki podać ze sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.06.2013 11:29
fajna potrawka
Ewelina38 11.02.2013 20:21
i jak dla mnie nic więcej nie potrzeba - jedzonko wyśmienite :)
Grazyna0211 14.11.2012 17:52
smaczne szybkie danie
Rafał10 22.09.2012 11:17
Uwielbiam takie dania, łatwe i niezwykle smacznie :)
wedith1 28.08.2012 20:58
proste, tanie i mogę jeść codziennie:)
wedith1 28.08.2012 20:58
proste, tanie mogę jeść codziennie:)
mariusz14 23.08.2012 20:59
pyszne
alaaa 22.08.2012 20:57
to jest proste danie ale jakie smacznee
malinka18 22.08.2012 15:54
szybki letni obiadek...
ziutula 22.08.2012 13:40
i nic lepszego na obiad nie trzeba...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat