Sos koperkowy do cielęciny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    2 dkg
  • mąka

    2 dkg
  • śmietana 12%

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki i połowy tłuszczu zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym rosołem i zagotować. Koper dusić na pozostałym maśle. Połączyć z zasmażką i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać śmietanę , sól i pieprz

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 30.03.2012 08:57
prosty
szajba2 25.12.2011 13:35
dobry
malcik111 09.12.2011 11:17
hmm, ciekawy pomysł
Barbara55 25.11.2011 15:57
smaczny
kielcok1 14.10.2011 15:43
o jej a co na to koperek ?
rakow2 03.04.2011 16:56
do baraniny też się nada
Smakosz6 26.11.2010 11:55
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat