Sos jogurtowo-czosnkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogort naturalny

    200 ml
  • oliwa

    20 ml
  • musztarda 2

    2 łyżeczki
  • czosek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki wrzucić do blendera dokładnie wymieszać i konsumować

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 20.04.2013 08:28
...czosnek można posiekać lub rozetrzeć nożem, można utrzeć na najdrobniejszej tarce, można zmiażdżyć wyciskarką... znacznie mniej do mycia... haha ;) Natomiast brakuje mi w składnikach przypraw! Nie dodajesz wcale soli, cukru, cytryny ?
Habibi 20.04.2013 08:25
Sądzę, że blender tu niepotrzebny! Taki sosik powstaje przez ktrótkie i niezbyt pracochłonne pomieszanie składników łyżką lub widelcem ;)
anja3107 08.09.2011 10:48
bardzo fajny
rosik93 16.08.2010 11:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat