Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos hiszpański

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
pomidory bez skóry 1/2 kg
cebula biała 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 1 szt
sól do smaku
oliwa 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos hiszpański

Cebulę i paprykę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy na patelnie z oliwą z oliwek i zarumieniamy. Dodajemy pokrojone drobno pomidory, liście laurowe, ziele angielskie. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem 20-25 min aż wszystkie składniki się rozgotują.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak