Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby świeże maślaki ok 50 dkg
cebula biała 1 szt
śmietana 18 proc 200 g
sól i pieprz
ziemniaki ugotowane do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby pokroić i odgotować w osolonej wodzie. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać grzyby podsmażyć 5 minut, zalać śmietaną, podsmażyć kolejne 5-10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. U mnie z ziemniaczkami. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak