Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
cebula 1 szt
masło łyżka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
mąka ok.2 łyżki
śmietana 12% ok 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Grzyby dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na maśle i dodać do nich grzyby (podsmażyć przez kilka minut). Następnie do grzybów dolać wody, wrzucić liścia laurowego doprawić i dusić tak grzyby. Pod koniec wlać trochę wody do szklanki, dobrze wymieszać ją z mąka i śmietaną. Całość wlać do sosu i jeszcze chwilę gotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

okrysia 09.11.2013 08:59
SMACZNE TO!
Iwa27 24.10.2013 10:30
smakowicie !
dragunia21 18.10.2013 10:24
smakowicie wygląda
Zdzisław 16.10.2013 21:06
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak