sos grzybowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • cebula

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • borowiki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i pokrojone grzyby zalać wodą i zagotowac. Kiedy pojawi się piana odsaczyc na sitku, dokładnie wypłukać. Przełożyć do garnka zalać wodą, dodać masło. Kiedy sie zagotują dodać obrane cebule (w całości). Gotować około godziny. Doprawić do smaku solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 11.10.2013 13:22
pyszny sos
Alex_M 08.10.2013 10:07
fajny sosik!
Aannkaa82 05.10.2013 17:35
Fakt ja długo gotuję grzyby, to dlatego że zazwyczaj mam różne i niektóre wymagaja długiego gotowania bo na surowo są trujace. I z przyzwyczajenia wszysteki gotuję około godziny (czasami nawet dłużej).
sanielcia 04.10.2013 23:04
Nie ma to jak sos ze świeżych grzybków, uwielbiam takie
caralajna 04.10.2013 22:28
długo gotujesz te grzyby
msmors 04.10.2013 22:24
pyszny sos
Jadwiga/Jaga85 04.10.2013 21:47
Sosy grzybowe to moje ulubione!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat