Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos gruszkowo-karmelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 1 szkl
sok pomarańczowy 1/4 szkl
masło 1/4 szkl
cukier wanilinowy 1
śmietanka kremowa 1/4 szkl
gruszki 6

Przepis i sposób przygotowania na: Sos gruszkowo-karmelowy

Cukier ogrzewamy w rondlu na małym ogniu 10 minut. Kiedy roztopi się i stanie się złotobrązowy, schładzamy ścianki rondla smarując je pędzlem zamoczonym w zimnej wodzie. Dodajemy sok z pomarańczy i mieszamy razem . Dodać do karmelu cukier waniliowy wraz z masłem, śmietaną i pokrojonymi gruszkami. Gotować 10 minut.
Wspaniały do polewania ciast , babeczek , serników .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 11.10.2013 15:30
ciekawe czy za chwilę będą zdjęcia czy to tylko przepisywanie z książki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak