Sos do spaghetti

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko podsmażamy na oleju. Dodajemy starte na tarce warzywa lub pokrojone w drobną kostkę. dolewamy odrobinę wody. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku.
Tak przygotowanym sosem polewamy makaron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat