Sos do cielęciny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    50 dag
  • wino czerwone wytrawne

    1 kieliszek
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • sok z pomarańczy do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte śliwki namoczyć, ugotować, przetrzeć przez sito, dodać wino i przyprawy. Całość gotujemy aby sos osiągną odpowiednią gęstość. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat