Sos do cielęciny

Sos do cielęciny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki suszone

    50 dag
  • wino czerwone wytrawne

    1 kieliszek
  • sól

  • pieprz

  • cukier

  • sok z pomarańczy do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos do cielęciny

Umyte śliwki namoczyć, ugotować, przetrzeć przez sito, dodać wino i przyprawy. Całość gotujemy aby sos osiągną odpowiednią gęstość. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat